Okul Müdürümüzden 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Bugün 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 18 Mart, sadece bizim şanlı tarihimizin değil, insanlık tarihinin en önemli, en büyük ve en asil zaferlerinden birinin yıl dönümüdür.

1071'de dünyaya düzen vermek için "Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim" düsturuyla başlattığımız kutlu yolculukta, Anadolu topraklarından yüzyıllar boyunca bizi çıkarmak için mücadele eden insanlara kin ve düşmanlık tohumları eken zihniyetle yapılan mücadelenin adıdır, Çanakkale. Sevgi ve kardeşlik tohumu ektiğimiz bu topraklardan bizi çıkarmak isteyenler, boğazın doğu yakasında yaşayabilirsiniz, sizi boğazın batı yakasında yaşatmayız diyenler şunu bilsinler ki Edirne de bizim, Van da bizim Kağızman da bizimdir. Biz bu topraklarda kiracı değil, ev sahibiyiz, mülk sahibiyiz. Bu toprakların tapusu şehit ecdadımızın al kanıyla yazılmıştır.

Dünyanın bütün coğrafyalarından gelerek Osmanlı'nın üzerine saldıran 20. yüzyıl Haçlıları 106 yıl önce bugün boğazın derin sularına gömüldüler. Onları boğazın derin sularına gömen kahramanların destanı bu milletin birlik ve beraberliğinin en güzel örneğidir. Çanakkale'de şehit olup yan yana, koyun koyuna yatanlar  bizlere çok önemli bir mesaj vermektedirler. Sadece Erzurum'dan, Antep'ten, Konya'dan Diyarbakır'dan İstanbul'dan değil Yemen'den Sudan'dan Kudüs'ten Afrika'dan Kafkasya'dan Balkanlar'dan gelip vatanı için şehit düşen, bu topraklar için kanını dökenler sanırım bugün bölücülük ve ayrımcılık yapanları asla affetmeyecektir.

Çanakkale, Türkün şahsında İslam'dan intikam almanın adıdır.

Çanakkale; "Müminlerin canları cennet karşılığında Allah tarafından satın alınmıştır." İlahi müjdesinin adıdır.

Çanakkale, tüm dünya bir tarafa Müslümanlar bir tarafa saf tutulan mücadelenin adıdır.

Çanakkale adına türküler yakılan yüzyıllar geçse de unutulmayacak muhteşem bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale tüm dünya dillerinin konuşulduğu Emine'nin Ayşe'nin Fatma'nın sözlüsünü, nişanlısını dönmemek üzere cepheye gönderdiği savaşın adıdır.

Çanakkale belki daha anasının yardımı olmadan mintanını, potinini giyemeyen 15 yaşındaki kınalı kuzuların bir hilal uğruna göğsünden tam ercesine vurulup, peygamberin aguşuna koşmalarının destanıdır.

Şartların çok zor ve denk olmadığı bir zamanda nasıl olağanüstü bir gayret ve imanla böyle büyük bir zafer elde etmişsek bugün de vatanımızı her türlü tehditten korumak ve milletimizi müreffeh yaşatmak için daha çok çalışmalı ve üzerimize görev düştüğünde hiçbir fedakârlıktan kaçınmamalıyız. İşte o zaman ecdadımıza layık bir nesil oluruz. Türk milleti bu fedakârlığı Çanakkale'de Kurtuluş Savaşında nasıl göstermişse 15 Temmuzda da canını ortaya koyarak vatanını hain emellere teslim etmemiştir.

Bu vesile ile vatanımız ve milletimiz uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Değerli şehit ailelerimize sevgilerimi sunar, saygılarımı arz ederim.

Tevfik KURT

Cihanbeyli Anadolu İHL Müdürü