Bir grup öğrencimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şemseddin AYKUT´u ziyaret ettiler. Ziyaretlerinde ÖNDER Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ortak Projesi olan İmam Hatipler Göz Nuru Oluyor Projemizede destek isteyen öğrencilerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden destek sözü aldı.

Okulumuz biyoloji öğretmeni Özlem ÇAKMAK ve Kimya Öğretmeni Kenan AYVA okulumuz öğrencileri için bilim adamları ve icatları köşesi oluşturdu. Kimya Öğretmenimiz Kenan Ayva bilim adamlarının yapmış oldukları bazı icatları öğrencilerimizle baraber deney yaparak öğrencilerimiz için icatları gözlemleme fırsatı sundu.

Okul Pansiyon mescidimizde Kur´an-ı Kerim derslerinin daha verimli işlenmesi için Kur´an-ı Kerim rahleleri alınarak mescidde düzenleme yapıldı.

Okulumuz öğrencileri Kandil Kasabası´nda  bugün Cuma Tatbikatı yaptılar. Tatbikattan sonra Kandil halkını da ziyaret eden öğrencilerimize rehberlik eden meslek dersleri öğretmenimiz Mustafa DOĞAN´a teşekkür ederiz.

Okulumuz 9.Sınıf öğrencileri  MEB-ÖNDER-İHH ortak projesi "İmam Hatipler Göz Nuru oluyor" Projesini okulumuzda hayata geçirmek için çalışma başlattılar. Meslek dersleri öğretmenimiz Kadir GÖKLÜ rehberliğinde sınıflarda tanıtım faaliyetleri yaparak ve  afiş hazırlayarak katarak konusunda farkındalık oluşturan öğrencilerimizin hedefi 10 hastaya umut ışığı olmak.

Meram İlçe Vaizi Mehmet TOKER öğrencilerimizle "Kur´an-ı Kerim nedir? Hayatımızın neresindedir?" konulu söyleşi gerçekleştirdiler. Kur´an-ı Kerim´i asılı duvarlardan indirip hayatımızın her anına ve her alanına indirmemiz gerektiğini ve ilk emri OKU ! emrini layıkıyla yerine getirmemiz gerektiğini vurgulayan Toker hayatın içinden örnekler vererek gençlerimizle oldukça akıcı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Okulumuz öğrencileri İnsuyu ve Pınarbaşı Kasabalarında bugün Cuma Tatbikatı yaptılar. Tatbikattan sonra insuyu ve Pınarbaşı halkını da ziyaret eden öğrencilerimize rehberlik eden meslek dersleri öğretmenimiz Mustafa DOĞAN´a teşekkür ederiz.

Cihanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi personel ve öğrencileri; Ülkemizin güvenliği refahı ve huzuru için  Türk Silahlı Kuvvetleri´nin-Kahraman Mehmetçiğimizin -Suriye-Afrin´de terör örgütü PKK-PYD-YPG ve DAEŞ´e yönelik hedefleri vurmak ve sınırı terör örgütlerinden temizlemek için başlattığı ve ´Zeytin Dalı´ adını verdiği operasyona destek geldi. Operasyonda Şehit olan askerlerimiz için  Cihanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından  Fetih Sureleri okundu ve Cuma Namazı öncesi meslek dersleri öğretmenimiz Kadir GÖKLÜ tarafınndan dualar edildi.  Okul müdürümüz İbrahim DEĞİRMENCİ; "Bazı zamanlar vardır ki bela gelir kapının önüne oturur. Sen korkup kapıyı açmadan içerde oturursan o belanın bir sonraki adımı, kapıyı kırıp gelip evin ortasına oturmak olacaktır. Tabii ki SAVAŞA HAYIR ama Vatanımıza Milletimize Ulusal Egemenliğimize dair bir tehlike baş gösterdiğinde bütün dünya görmeli ve bilmelidir ki bu memleketin bütün çocukları Türk Silahlı Kuvvetlerinin Askeridir ve işte böyle gülerek giderler gitmeleri gereken her yere .. Şanlı zaferlerle gülerek dönün aslanlarımız.  Ey Şehitlerimiz ruhlarınız Şad Olsun." diye mesaj verdi; Bütün öğrencilerimi ve öğretmen arkadaşlarımı bu duyarlı ve erdemli davranışlarından dolayı tebrik ediyor teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Ock

Dış İşleri Bakanlığına geçerek kurum değiştiren İngilizce Öğretmenimiz Erdi AKDIK okulumuzdan ayrılarak yeni görevine başladı. Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Ock

Değerler eğitimi kapsamında Alem-İnsan İlişksi ve Ahlaki Değerlerimiz konulu söyleşiler gerçekleştirerek öğrencilerde farkındalık oluşturmak, diğer liseler arası komşuluk ilişkilerini idare,öğrenci ve öğretmenler arasında geliştirmek amacıyla İlçemizde bulunan Necip Fazıl Anadolu Lisesi Müdürü, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü, Seniha Ali Fuat Belgin Anadolu Meslek Lisesi Müdürü ve Okul Müdürümüz İbrahim DEĞİRMENCİ arasında ortaklaşa gerçekleşen projenin ilk etabında her sınıfın 9.sınıf öğrencileri ile söyleşiler gerçekleştirildi.

Ock

Beyaz Bayrak Projesi Nedir?

Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan  “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” 08.06.2015 tarihinden itibaren 4 yıl süreyle geçerli olmak üzere yeniden imzalanarak yürürlüğe konulmuştur. Protokol kapsamında yapılacak çalışmalar ve denetimlerle ülke genelindeki okulların tamamının beyaz bayrak alması suretiyle çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması hedeflenmektedir.

Ock

Necip Fazıl Anadolu Lisesi Müdürü Levent ÜÇLER ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Faruk DAL okul müdürümüz İbrahim DEĞİRMENCİ´yi ziyaret ettiler.

Ock

Öğrencilerimize milli birlik ve bütünlüğümüzü tehdit eden unsurlara karşı İlçe Müftümüz ve Okul Müdürümüz tarafından  seminer verildi.

Ock

Okulumuz Mesleki Tatbikat Kulübü öğrencilerimizde Ümmet Coğrafyası hakkında farkındalık oluşturmak,ümmetin derdiyle dertlenmek,müslüman ülkeleri tanıtmak için Ümmet Coğrafyası Köşesi oluşturarak her hafta farklı bir ülkeyi öncü şahsiyetleri,yöresel yemekleri ,kıyafetleri ,sosyoekonomik boyutları ile tanıttı.

Ock

İmam Hatip Liseleri arası Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması, Genç Seda Kur´an-ı Kerim Okuma Yarışması,Hutbe Okuma Yarışmaları´nın il elemelerine okulumuz da katıldı. Okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimze ve öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.