Nis

Öğretmenlerimiz bu ay Peygamber Efendimiz´in eğitim anlayışı ve eğitim metotları üzerine Prof.Dr.Ahmet ÖNKAL´ın "Rasullah´ın Davet Metodu kitabını Meslek dersleri öğretmenlerimizden Sümeyye BİLGEN moderatörlüğünde müzakere ettiler. Arapça Öğretmenimiz Betül AKAYDIN ise Tübitak Projeleri,uluslararası programlar,robotik kodlama ile ilgili öğretmenlerimize seminer verdi.

Nis

Okulumuz Uygulama Mescidinde restorasyon çalışması yapıldı. Vaaz Kürsü´sünün olmadığı mescidimize kürsü yapıldı.Kur´an-ı Kerim rahleleri alındı. Halıları yıkattırılarak öğrencilerimiz ve halkımızın rahatça ibadet edeceği alan oluşturulmaya çalışıldı.

Nis

Okulumuz son sınıf öğrencileri ile Ankara Gezisi yaptık. Gazi Üniversitesi,Ankara Üniversitesi´nin gezilmesinin ardından Taceddin Dergahı,Mehmet Akif Ersoy´un Evi,Muhsin Yazıcıoğlu´nun Mezarı, Hacıbayram Veli, Nata Vega ´daki Akvaryum´u da ziyaret eden öğrencilerimiz dolu dolu bir gün geçirerek kültürel,dini ve milli duygularını pekiştirdirdikleri bir gezi yaşadılar.

Nis

İl Gençli ve spor Müdürlüğü yetkilerinden Ahmet ZERAYve Gençlik Merkezi Şube Müdürü  Hamza GÜLENÇ  okulumuza ziyarette bulunarak çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Nis

Okulumuz öğrencileri "İmam Hatipler Göz Nuru oluyor Projesi" kapsamında 22 Katarakt ameliyatı bedelini İlçe İhh Temsilcilerine teslim ettiler. Bir ameliyat bedelinin 300 TL olduğu projede 22 hedefe ulaşmamızda emeği geçen başta meslek dersleri hocamız Kadir GÖKLÜ olmak üzere tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Sınıflar arası Futbol Turnovasının finali 10And/A ve 12 And/B Sınıfları arasında arasında oldu. Kıyasıya süren mücadelede 10-8 skorla 12And/B Sınıfı galip geldi. Turnovaya katılan tüm öğrencilerimize ve okul birincisi olan 12 B Sınıfına teşekkür ediyoruz.

Mrt

İlçemizde görevli Müzik öğretmeni Alper ZENGİNTAŞ, öğrencilerimize  makam dersi vererek ilahi,kaside okuma grubu oluşturdu. İlahi grubumuz Kandil geceleri ve programlarımızda çeşitli camilerde görev aldılar.

Mrt

Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Özlem ÇAKMAK öğrencilerimize sağlıklı beslenme konusunda seminer verdi. Yanlış ve sağlıksız beslenmenin obeziteye neden olduğunu obezitenin de çeşitli hastalıkları beraberinde getirdiğini vurgulayan Çakmak, sağlıklı yiyecekler ve sporun öneminden bahsederek öğrencilerimize ve öğretmenlerimize oldukça verimli bir sunum gerçekleştirdi.

Mrt

Okulumuz öğrencileri , Arapça Öğretmenimiz Betül AKAYDIN rehberliğinde e-twinning projemiz "ARAPÇA ÇARŞI"konulu sergiyi okulumuz koridorunda açtılar. Öğrencilerimize ve öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenimiz Betül AKAYDIN´a teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencileri Mevlana Müzesi,Şehitlik ,Panaroma gibi yerlerinde bulunduğu yerleri ziyaret ederek Konya Gezisi yaptılar.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri Tarih Öğretmenimiz Mehmet ÇİFÇİ Moderatörlüğünde tarihimizde iz bırakan eğitimcilerin hayatlarını ve hatıralarını müzakere ettiler.Ardından Müdür Yardımcımız Esma Sümeyra AKÇA, dinogretimi.gov.tr,EBA Uygulamaları, dinogretimiokullar.meb.gov.tr,eokul,e-kurs,e-pansiyon,mebdes vb.elektronik ortamlar hakkında öğretmenlerimize seminer verdi.

Mrt

Öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, dilimizin söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak; önemli şair ve yazarlarımızı tanımalarını sağlamak amacıyla şiir okuma yarışması düzenlendi. Yarışmada 10/C Sınıfı öğrencisi Mehmet GÖRMÜŞ BİRİNCİ, Muhammed DAĞDEVİR ikinci, Alper ÇINAR üçüncü oldu.Programı organize eden Edebiyat öğretmenimiz Tuğba GÜNGÖRMEZ´e teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz "Genç Hatip Güzel Hutbe Okuma" Yarışması´na katıldı. Konya Karatay Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin ev sahipliğini yaptığı , İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf İPEK, 20.Dönem Refah Partisi Konya Milletvekili Abdullah GENCER´in de bulunduğu yarışmada ev sahipliğini yapan Merkez AİHL Okul Müdürü Süleyman EŞİT´e, okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencimize ve ona rehberlik eden meslek dersleri öğretmenimiz Mustafa DOĞAN´a teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda sınıf rehber öğretmenlerimiz ve okul idaremiz öğrencilerimiz için daha sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturmak adına eğitimin üç sac ayağından biri olan velilerimize mutat zamanlarda ziyaretlerde bulunarak okul veli ilişkilerine katkıda bulundular. Misafirperverliklerinden dolayı tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okuldaki öğrencilere bakıldığında büyük bir disiplin olayı ya da okula zarar verici bir davranış sergileyen öğrenciye rastlanılmamıştır. Öğretmenler;  sınıfın düzenini bozan birkaç tane öğrenci olduğunu, aşırı olmasa da zaman zaman dersin işlenişini olumsuz etkilediğini belirtmişlerdir.Bu öğrencilere ortaöğretim yönetmeliğindeki disiplin maddeleri hatırlatılmış, rehberlik servisi de ekstradan görüşmeler ve gözlemler  yapmıştır.Sınıf öğretmenleriyle sürekli iş birliği halinde olunmaya devam edilecektir.