Nis

Cihanbeyli İlçe Vaizi İbrahim UÇAN okulumuz öğrencilerine İSRAF konusunda konferans verdi. Zaman, Yiyecek-İçecek, Doğal Kaynaklarımız, Yaşantımız gibi hayatımızın bir çok noktasında yapmış olduğumuz İsrafı anlatan hocamız dünya ve Türkiyedeki yaşanan israfı da istatistiki bilgilerle açıklayarak oldukça akıcı bir sunum gerçekleştirdi. İbrahim UÇAN Hocamız´a öğrencilerimizde farkındalık oluşturduğu bu güzel sunumu için teşekkür ediyoruz.

Nis

İlçemiz Müzik öğretmeni Alper ZENGİNTAŞ´ın kurduğu ve çalıştırdığı ilahi koromuzu ZENGİNTAŞ´ın okul müdürü olarak görevlendirilmesinden sonra Meslek Dersleri Öğretmenimiz Kadir GÖKLÜ devraldı. Kandil programında görev alacak olan ilahi koromuz çalışmalarına tüm hızı ile devam ediyor.

Nis

Konya Karatay Vaizi Fatih ÖZ okulumuz pansiyon öğrencileri ile akşam söyleşi gerçekleştirdi. İlçe Vaizimiz Fatih Öz´e teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz 9.ve 10. sınıf öğrencileri ilçemiz kütüphanesini ziyaret ederek üye oldular. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen Okulumuz Kütüphanecilik Kulübü tarafından organize edilen gezide öğrencilerimize rehberlik eden tarih öğretmenimiz Mehmet ÇİFÇİ ve Arapça Öğretmenimiz Betül AKAYDIN´a teşekkür ediyoruz.

Nis

Her hafta ilçemiz camilerinden birinde Cuma Tatbikatı yapan öğrencilerimiz bu hafta Gemecik,Kayı,Kuşca Kasabaları´na meslek dersleri öğretmenimiz Mustafa DOĞAN ve Tarih öğretmenimiz Mehmet Çifçi rehberliğinde gittiler.

Nis

Velilerin tamamına ulaşılamasa da toplantıya katılmış olan velilere memnuniyet anketi yapılmıştır.55 maddeden oluşan bu ankette; ulaşılabilirlik-dilek öneri şikayet-güvenirlik-güvenlik-kararlara katılım-faaliyetler  gibi alt başlıklar yer almaktadır.Maddeleri değerlendirirken çok zayıf-zayıf-orta-güçlü-çok güçlü  seçeneklerinden birini işaretlemişlerdir.Sonuçlarına bakıldığında genel olarak güçlü şıkkı işaretlenmiş, memnuniyet düzeyleri oldukça yüksek çıkmıştır.

Nis

Öğretmenlerimiz bu ay Peygamber Efendimiz´in eğitim anlayışı ve eğitim metotları üzerine Prof.Dr.Ahmet ÖNKAL´ın "Rasullah´ın Davet Metodu kitabını Meslek dersleri öğretmenlerimizden Sümeyye BİLGEN moderatörlüğünde müzakere ettiler. Arapça Öğretmenimiz Betül AKAYDIN ise Tübitak Projeleri,uluslararası programlar,robotik kodlama ile ilgili öğretmenlerimize seminer verdi.

Nis

Okulumuz Uygulama Mescidinde restorasyon çalışması yapıldı. Vaaz Kürsü´sünün olmadığı mescidimize kürsü yapıldı.Kur´an-ı Kerim rahleleri alındı. Halıları yıkattırılarak öğrencilerimiz ve halkımızın rahatça ibadet edeceği alan oluşturulmaya çalışıldı.

Nis

Okulumuz son sınıf öğrencileri ile Ankara Gezisi yaptık. Gazi Üniversitesi,Ankara Üniversitesi´nin gezilmesinin ardından Taceddin Dergahı,Mehmet Akif Ersoy´un Evi,Muhsin Yazıcıoğlu´nun Mezarı, Hacıbayram Veli, Nata Vega ´daki Akvaryum´u da ziyaret eden öğrencilerimiz dolu dolu bir gün geçirerek kültürel,dini ve milli duygularını pekiştirdirdikleri bir gezi yaşadılar.

Nis

İl Gençli ve spor Müdürlüğü yetkilerinden Ahmet ZERAYve Gençlik Merkezi Şube Müdürü  Hamza GÜLENÇ  okulumuza ziyarette bulunarak çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Nis

Okulumuz öğrencileri "İmam Hatipler Göz Nuru oluyor Projesi" kapsamında 22 Katarakt ameliyatı bedelini İlçe İhh Temsilcilerine teslim ettiler. Bir ameliyat bedelinin 300 TL olduğu projede 22 hedefe ulaşmamızda emeği geçen başta meslek dersleri hocamız Kadir GÖKLÜ olmak üzere tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Sınıflar arası Futbol Turnovasının finali 10And/A ve 12 And/B Sınıfları arasında arasında oldu. Kıyasıya süren mücadelede 10-8 skorla 12And/B Sınıfı galip geldi. Turnovaya katılan tüm öğrencilerimize ve okul birincisi olan 12 B Sınıfına teşekkür ediyoruz.

Mrt

İlçemizde görevli Müzik öğretmeni Alper ZENGİNTAŞ, öğrencilerimize  makam dersi vererek ilahi,kaside okuma grubu oluşturdu. İlahi grubumuz Kandil geceleri ve programlarımızda çeşitli camilerde görev aldılar.

Mrt

Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Özlem ÇAKMAK öğrencilerimize sağlıklı beslenme konusunda seminer verdi. Yanlış ve sağlıksız beslenmenin obeziteye neden olduğunu obezitenin de çeşitli hastalıkları beraberinde getirdiğini vurgulayan Çakmak, sağlıklı yiyecekler ve sporun öneminden bahsederek öğrencilerimize ve öğretmenlerimize oldukça verimli bir sunum gerçekleştirdi.

Mrt

Okulumuz öğrencileri , Arapça Öğretmenimiz Betül AKAYDIN rehberliğinde e-twinning projemiz "ARAPÇA ÇARŞI"konulu sergiyi okulumuz koridorunda açtılar. Öğrencilerimize ve öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenimiz Betül AKAYDIN´a teşekkür ederiz.