Ekm

Okulumuz mescidinde mesleki uygulama kapsamında hem derslerde hem de cuma namazı dahil vakit namazlarında öğrencilerimiz görevlendirilliyor. Öğrecilerimiz bu sayede derste gördükleri teorik bilgileri meslek dersleri öğretmenimiz Mustafa DOĞAN rehberliğinde uygulama fırsatı buluyorlar.

Ekm

13-21 Ekim İmam Hatip Okulları Haftası nedeniyle okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı. Okulumuz Öğrencileri İlçe vaizi Eyüp TUNCER ile Önder´in bu sene temasını belirlediği "Bir Tohum Bin Gelecek" adlı  söyleşi gerçekleştirdiler. İmam Hatip Okullarının köklü  tarihçesinden de bahseden TUNCER, İmam Hatipli olmanın toplumdaki rolünün öneminde vurgu yaparak öğrencilerimize bireysel ve toplumsal sorumluluklarını hatırlattı.

Ekm

Okulumuzda velilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.Okul Müdürümüz Eşref ÖZDEMİR konuşmasında ,öğrenci başarısı ve eğitimi için 3 temel unsurun olduğunu bunların veli,çevre ve okul olduğunu vurguladı. Bu üç temel unsur aynı ölçüde çalıştığı zaman başarılı bir eğitim sistemi oluştuğunu söyledi. Okul müdürümüzün konuşmasının ardından velilerimize okulumuzda  50´i aşkın yapılan ve halihazırda yürütülen etkinlik ve projeler hakkında hazırlanan video izletildi.

Ekm

Okulumuz öğretmenleri Tarih öğretmenimiz Mehmet ÇİFÇİ moderatörlüğünde Sevgi ÖZGÜNGÖR ve Şahin KAPIKIRAN´ın "ERGENLERİN SOSYAL DESTEK DÜZEYLERİNİN AKADEMİK BAŞARI VE GÜDÜLENME DÜZEYİ İLE İLİŞKİLERİ" adlı makalesini müzakere ettiler.

Ekm

Okulumuzda geçen sene tüm öğrencilerimize uygulanmaya başlayan bu sene de devam edecek olan  koçluk sistemi ile ilgili okul müdürümüz Eşref ÖZDEMİR  başkanlığında toplantı yapıldı. Bu çalışmanın meyvesinin zamanla alınacağını ve gönüllülük esasına uygun yapılacağını söyleyen okul müdürümüz eğitim camiasının "İşine vâkıf ,işinde vakıf öğretmen ve idarecilere ihtiyacı olduğunu özellikle imam Hatip neslinin bu tarz öğretmenlerle daha da ilerleyip vatanımıza milletimize hayırlı evlatlar olacağını söyledi.

Toplantıda Rehber Öğretmenimizin izinde olması hasebiyle öğrenci işlerinden sorumlu Müdür Yradımcımız Mustafa SARIBAŞ tarafından öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler hakkında bilgi verildi.Yenilenen yönetmelik hakkında da bilgi veren SARIBAŞ, okul genelinde öğrencilere uygulanan çalışmalar sonucunda öğrenme güçlüğü çeken 4 öğrenci olduğunu bu öğrencilerin RAM´a sevkedildiğini bu öğrenciler için gelecek raporlar doğrultusunda koçlarımızla beraber koordineli  çalışarak gerekirse destek eğitim odası açabileceklerini  söyledi.

Ekm

Okulumuz Kütüphanecilik Kulübü tarafından düzenlenen kampanya kapsamında okulumuz öğretmenlerimizin katkısı ile okulumuz kütüphanesine güncel yeni kitaplar alındı.Yine  Kütüphanecilik Kulübü tarafından raf düzeni verilen kütüphanemiz yeni eğitim-öğretim yılına açıldı.Katkı veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ağu

Kocaeli´ne tayini çıkan Arapça Öğretmenimiz Betül AKAYDIN´a ve İstanbul Arnavutköy´e tayini çıkan Biyoloji Öğretmenimiz Özlem ÇAKMAK´a okul idaremiz tarafından plaket takdim edildi.Okulumuzda bulundukları süre içerisinde kurumumuza vermiş oldukları katkıdan dolayı öğretmenlerimize teşekkür eder yeni görev yerlerinde başarılar dileriz.

May

Okulumuz öğretmenleri kişisel gelişim alanında ilçemizde bulunan Necip Fazıl Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni´nin resim sergisine katıldılar. Mesleki gelişim alanında da öğrencilerin ilgi, istidat ve kabiliyetlerinin keşfedilmesi ve onları mesleki anlamda doğru şekilde yönlendirebilmek için öğretmenler bir araya gelmiştir.Öğrencilere farklı etkinlikler düzenleyip ilgileri ortaya çıkarılması ve bunlara yönelik bilgilendirilmeler yapılması konuşulmuştur.Ayrıca üniversite gezilerinin düzenlenmesi öğrencilerin mesleki anlamda daha ciddi düşünmelerini sağlamış olduğu belirtilmiştir.

May

Öğrencilere daha iyi hizmet verebilmek, sıkıntılarını çözebilmek, anında iş birliği ile müdahale edebilmek için müdür yardımcısı, öğretmenlerden ve velilerden oluşan bir komisyon kurulmuştur.Olaylara-durumlara yönelik kesin karar niteliğinde olmasa da tavsiye niteliği taşımaktadır.Herhangi bir problem durumunda ya da bir iyileştirme durumunda komisyon ara ara toplanmıştır ve çişitli önerilerde bulunulmuştur.

May

Okulumuz öğrencileri Mesleki Tatbikat Kulübümüz öncülüğünde ramazan boyunca hem okul pansiyon mescidimizde hem de ilçe genelinde çeşitli camilerimizde teravih namazı,mukabele ,ilahi korosu gibi çalışmalar yaparak hem Ramazanı dolu dolu geçiriyor hem de mesleki çalışmalarda uygulama imkanı buluyorlar. Ramazan öncersi çeşitli kandil programlarında da camilerde program yapan öğrencilerimize ve onlara rehberlikeden meslek dersleri öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun giriş katına tanıtım köşesi oluşturuldu.

May

Okulumuz öğrencileri arasında Satranç ve sınıflar arası Futbol Turnovası yapıldı. Dereceye giren öğrenciler Spor Kulübümüz tarafından ödüllendirildi.

May

Okulumuz ve Pansiyon öğrencileri arasında yapılan ankette en başarılı 30 öğrencimiz Antalya Gezisi İle ödüllendirildi. Side Antik Kent,Akvaryum,Oyuncak Müzesi´ni gezen öğrencilerimiz Akdenizde´ de  2 gün boyunca doyasıya eğlendiler.

Nis

Okulumuz idaresi ve öğretmenleri  Anadolu İmam Hatip Liselerini ,mufredatını, çeşitlerini, hedeflerini ve amaçlarını vizyon ve misyonumuzu anlatmak üzere ilçemiz genelindeki tüm 8. sınıf öğrencilerine ortaöğretime geçiş sürecinde rehberlik etmek amacıyla okul tanıtımına gittiler. Tanıtımda okulumuzda yapmış olduğumuz çalışmaların yer aldığı video gösterisi de izletildi. Daha sonra öğrencilere okulumuzn broşürü, kalemi,not defterinin yer aldığı çantalar takdim edildi. Tanıtıma giden tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Öğrenci Meclisimiz okulumuz öğrencilerine Kudüs konulu panel gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz rehberlik eden

Arapça Öğretmenimiz Betül AKAYDIN´a teşekkür ediyoruz.