OKULUMUZ BEYAZ BAYRAK ALMAYA HAK KAZANDI

Beyaz Bayrak Projesi Nedir?

Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan  “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” 08.06.2015 tarihinden itibaren 4 yıl süreyle geçerli olmak üzere yeniden imzalanarak yürürlüğe konulmuştur. Protokol kapsamında yapılacak çalışmalar ve denetimlerle ülke genelindeki okulların tamamının beyaz bayrak alması suretiyle çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması hedeflenmektedir.

Yayın: 18.01.2018 - Güncelleme: 18.01.2018 18:06 - Görüntülenme: 401